Copy/Paste

2014. április 9 - április 29.

Boga Clementina, a PTE Művészeti Kar DLA hallgatójának kiállítása

A másolás és beillesztés megjelenítése feltárja azt a folyamatot, melyen keresztül a műszaki és a digitális eszközök megváltoztatják az esztétikai reprezentációt. Minden vizuális stílus gyakran támaszkodik az előirányzatra, a nem eredeti médiára, ezáltal a másolás jelentős technikává vált az identitás kifejezésében, lehetővé teszi a kifinomult és réteges munkát, az új típusú létrehozást. 
A kiállításon látható alkotások, a mindenki számára jól ismert másolás, beillesztés műveletén keresztül – mint festészeti technika – egy lehetséges alternatívát kínál az identitás bizonyos aspektusainak megfogalmazására, rámutatva az átalakulásokra. 
Boga Clementina Gabriella a kolozsvári Ioan Andreescu Képzőművészeti Akadémián diplomázott. Az úgynevezett kolozsvári festészeti iskola főleg figuratív művészetet, és egyfajta realizmust jelent, amelyhez hagyományos festészeti értékek kapcsolódnak. Ezek a hatások érvényesülnek művészetében, alkotásai több ponton is kapcsolódnak az aktuális európai figurális festészet realitásához.

A kiállítást megnyitja Doboviczki Attila egyetemi tanársegéd.

Forrás