Respect Words programsorozat

Tisztelettel meghívunk benneteket egy különleges programra, és egyben együttműködést is ajánlunk egy uniós projektben. Respect Words címen - uniós média etikai kódex megírásába fogott  a gyűlöletbeszéd ellen hét uniós ország.

A pályázat kiírója az Európai Bizottság volt, a költségek jelentős részét is ők fedezik. Magyarországon a projektgazda a Civil Rádió.

Egymást követő három csütörtökön, március 23-án, 30-án és április 6-án beszélgetés-sorozatot, mini konferenciát, valamint work-shopot tartunk a MÚOSZ-ban, amelyen az előadók és a meghívott munkatársak együtt készítik elő a majdani etikai kódexet. Ajánlásokat fogalmaznak meg, és példa-gyűjteményeket állítanak össze. 

Az előadások témája és az előadók neve a mellékelt táblázatban részletesen is olvashatóak. Sikerült megnyerni a programra Csepeli Györgyöt, Koltay Andrást, Kováts Andrást, Polyák Gábort, Bodrogi Beát, Iványi Gábort, Juhász Attilát, Bernáth Gábort, Zádori Zsoltot, Demeter Áront, Ránki Sárát. 

A projekt részeként 30 félórás műsor is készül a gyűlöletbeszéd elleni küzdelem jegyében. A műsorokban felhasználjuk az előadásokat is, de más riportok is beilleszthetőek a sorozatba.

A magyar projekt koordinátora Vicsek Ferenc.

Kérem, hogy jelezzetek vissza, kire számíthatunk, illetve kit hívjak fel a részletesebb tájékoztatás érdekében.

A program lehetőséget kínál média-szakos hallgatók részére is a szemináriumon való részvételre.

Azok az civil szervezetek is természetes partnerei a programnak, amelyek mindenapi munkájuk során találkoznak a gyűlöletbeszéd áldozataival. Védelmet szerveznek a gyűlöletbeszéd ellen a civileknek. 

Köszönettel,

Vicsek Ferenc
+3 630_6373_247

Csatolmány
[file] /Szeminárium_2017_02_21.pdf