Future News Worldwide - skóciai program egyetemistáknak

A Future News Worldwide program a British Council és vezető media cégek, mint például a Reuters, a CNN, a Facebook vagy a Google News Lab, közötti együttműködésén alapul. A program célja az új  fiatal újságíró generáció elérése, képzése.

2018. július 5-6. között Edinburgban, a Skót Parlamentben kerül megrendezésre a Future News Worldwide konferencia, amin 100 fiatal újságíró vesz részt a világ minden tájáról. Itt egyrészt vezető média cégek szerkesztői, tudósítói tartanak műhelyeket, valamint a fiatalok egymással is kapcsolatokat építhetnek. A program nyelve az angol.

A programon való részvétel a kiválasztott diákok számára ingyenes: az utazást, a konferencia ideje alatt az szállást és étkezést a British Council állja.

A programra 18-25 éves egyetemisták jelentkezhetnek (nem csak média szakosok, de olyan fiatalok, akik motiváltak és újságírással szeretnének foglalkozni a jövőben). A jelentkezéseket 2018.február 28-ig várjuk, erről bővebb információ itt található: www.britishcouncil.org/future-news-worldwide