Hallgatói aktivitások

On air!

Kell egy jó téma, le kell szervezni, forgatni, majd szkriptet kell írni, és bábáskodni amíg összeáll a riport - egy televíziós szerkesztő napi rutinja. Zöldfülűként az ember azt hinné, mindezt már tudja. Ezt hittem én is, mígnem gyakornokként bekerültem egy szerkesztőségbe.

Jóban Rosszban stúdiólátogatás - Kiss Dóri beszámolója

Ciki, nem ciki, óriási Jóban Rosszban rajongó vagyok. Ne vessetek meg érte, este már van olyan fáradt az ember, hogy leragad a kereskedelmi csatorna nyújtotta örömök előtt, majd lassan a leragadás szokássá válik és egyes esetekben odáig fajul a dolog, hogy mára már 8 éves történetre tekint vissza. Velem így történt. 14 évesen még volt rá indok, ha az ember nézte, pláne, ha mondhatta, hogy: Apával együtt nézzük. Ma már nem érzem, hogy enyhül a gáz-faktor, ha hozzáteszem, hogy: Apával együtt nézzük.

Mint a sportoló, aki álmai klubjához került - Herman Ákos beszámolója

Közhelyes kezdés… Mint amikor az élsportolót szerződteti a világ egyik legnagyobb múltú klubja, ha úgy volt, ha nem (esetemben tényleg így van), a játékos azt mondja az első sajtótájékoztatóján: minden álma az volt, hogy ebben a csapatban szerepelhessen, és el sem hiszi, hogy mindez vele történik.

Diákélet

A tanulmányokon kívüli egyetemi életet számos diákkezdeményezés színesíti. Ezek motorjai a hallgatók által alapított egyesületek, amelyek jórészt kulturális programok, összművészeti fesztiválok szervezésével foglalkoznak. Az általuk megrendezett programok – a színházi- és bábszínházi előadások, képzőművészeti kiállítások, szakmai beszélgetések, éjszakába nyúló koncertek és partik – nem csak a szűkebb egyetemi környezetben, hanem a városi lakosság körében is népszerű események.

Realtime média gyakorlat

A kurzus keretében online televíziós közvetítéseket készítünk elő, ill. bonyolítunk le. A kurzuson konkrét feladatok során médiacentrikus projekteket valósítanak meg a hallgatók, miközben elsajátítják az online videózás, a kísérleti műsorkészítés, az alkalmazott videómunka, az alkalmazott grafika alapjait.

Háborúk földjén Hesnával - Al Ghaoui Hesna Háborúk földjén című könyvének bemutatója

A Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék szervezésében megismerhettük a háborús tudósító munkáját, illetve egy nő szemszögén keresztül betekintést nyertünk a Közel-Kelet történéseibe. A "Szerzők és szövegek" kurzus keretében Hesna bemutatta új könyvét, és egy nem mindennapi világba kalauzolta el a résztvevőket. Szántó Renáta, kommunikáció és médiatudomány szakos hallgató ajánlója itt olvasható.