Színre vitt helyek

Színre vitt helyek

Újabb társadalomtudományos közelítések a turizmushoz – Konferencia

A turizmus társadalomtudományos indíttatású vizsgálata a PTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékén komoly hagyományokkal rendelkezik. Az elmúlt évtized során több konferenciát rendeztünk ebben a tárgyban a Néprajzi Múzeummal, illetőleg a SZTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékével közösen, amelyek eredményeit a Néprajzi Múzeum Tabula könyvek sorozatában hoztunk nyilvánosságra.
Jelen konferenciánk ezt a sorozatot folytatja a „színre vitt helyek” problémáját középpontba állítva: a kultúra- és kommunikációkutatás a nyolcvanas évek vége óta foglalkozik előszeretettel a késő modern társadalmak helyeinek stratégiai indíttatású átalakulásával és megjelenésével.
A konferencián kommunikációkutatókat, muzeológusokat, irodalmárokat, történészeket, kulturális antropológusokat kérdezünk arról, miként látják saját helyzetükből, saját tradíciójuk felől nézve ezeket a fejleményeket, átrendeződéseket. A konferencia előadásai főleg konkrét kutatásokhoz kapcsolódó esettanulmányokat mutatnak be, a viták során pedig ezek kritikus értelmezésére kerül sor.
Programfüzet

Galéria
Kezdete
2009. november 20.
10:00
Vége
2009. november 21.
18:00
Helyszín
Művészetek és Irodalom Háza, Pécs, Széchenyi tér 7-8.
Szervező/info
Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék - Budapesti Néprajzi Múzeum